5 tips for deg som skal arrangere kickoff

Kick-off arrangeres ofte etter sommerferien, med hovedmålene motivasjon, teambuilding og relasjonsbygging internt i bedriften.

Å arrangere kickoff kan gi et godt grunnlag for arbeidet dere skal gjøre den kommende tiden.

Har du fått ansvaret for å arrangere kickoff for de ansatte? Her finner du 5 tips som vil bidra til å gjøre arrangementet vellykket.

1. Finn aktiviteter som krever samarbeid og problemløsning

Kanoturer og lignende kan være gøy, men om du virkelig ønsker å få noe ut av teambyggingen, bør du også finne aktiviteter og oppgaver som får de ansatte til å tenke utenfor sin vanlige ‘boks’, samt krever samarbeid. Finn gjerne flere ulike oppgaver eller aktiviteter, slik at dere ender opp med en miks av ‘noe for alle’. Det vil være en fordel å gjøre aktiviteter eller oppgaver som har direkte sammenheng med den kompetansen de ansatte innehar eller skal lære seg, eller hvor løsningen kan direkte overføres til samarbeidet i arbeidshverdagen.

2. Del opp i lag på forhånd

Forskning viser at teambuilding ofte forsterker allerede eksisterende relasjoner. Dette er selvsagt ikke negativt dersom relasjonene er gode, men om målet er å skape flere relasjoner eller forbedre negative relasjoner, og bygge en bedre plattform for samarbeid, bør dere sette dere ned og planlegge lagene på forhånd. Slik vil bedriften legge til rette for flere og bedre relasjoner blant de ansatte som kanskje ikke kjenner hverandre fra før.

3. Kom dere ut

Mange tilbringer nesten hele året inne på et kontor – det finnes kanskje ingen bedre måte å motivere disse på, enn å ta de med ut av kontormiljøet. Enten dere drar ut i naturen, eller bare bruker noen helt andre lokaler enn dere vanligvis gjør – kanskje mer uformelle – vil dette kunne bidra til å løfte stemningen, få opp kreativiteten og tilrettelegge for nye idéer.

4. Sørg for at du har all nødvendig informasjon om deltagere

Et kickoff blir ikke vellykket dersom ansatte ikke kan spise maten pga allergi, eller dere ikke har nok plasser til transport. Sørg for å innhente all informasjonen dere trenger på forhånd – på Deltager.no gjøres dette ved å legge til informasjonsfelter, der deltagere enten kan krysse av for valg du som arrangør har forhåndsdefinert, eksempelvis “Ønsker transport – Ja / Nei”, eller fylle inn tekstfelter, eksempelvis til spørsmål som “Dersom du har matallergi, vennligst spesifiser”.

5. Velg passende tidspunkt

Mange av de ansatte har gjerne familie og andre forpliktelser i hverdagen, som gjør at det kan være vanskelig å delta på ting utenom arbeidstid. Særlig dersom det involverer lang reisevei og å være borte over flere dager. Den aller sikreste måten du kan sørge for å inkludere og få med alle de ansatte, er å la arrangementet skje i arbeidstiden på en hverdag.

Sørg også for at du ikke arrangerer kickoff midt i den aller travleste perioden for bedriften – dersom de ansatte føler at de må jobbe inn igjen tiden de har brukt på kickoff, fordi det rett og slett er ting som ferdigstilles, vil de kanskje ikke være like positivt innstilt til arrangementet.

Lykke til med ditt kickoff!

Legg igjen en kommentar

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Siden 2003 har vi levert online påmeldings- og betalingsløsninger.

Vårt nyhetsbrev

Vær blant de første som hører om våre nye funksjoner og tilbud.

Hjelp?

Sjekk gjerne ut våre supportsider som besvarer det meste man kan lure på.

Copyright © 2021 Betingelser og bruk | Personvern | Cookies