6 tips for arrangement på budsjett

Når man skal arrangere et arrangement, er det ofte et stramt budsjett som skal overholdes. Samtidig er det en balansegang - utgiftene må dekkes av billettprisen uten at det blir for dyrt for dine deltagere.

Vi vil i denne posten gi deg 6 tips til å holde kostnadene ved arrangementet nede – og dermed unngå høye billettpriser.

 1. Ikke bruk penger på trykk
  Med dagens digitale hverdag finnes det gratis alternativer som lar deg sende ut flotte invitasjoner på e-post, eller lage en informativ nettside som du kan linke til. Med et online påmeldingssystem, kan du legge inn praktisk informasjon og program på selve påmeldingssiden, og sende ut invitasjoner direkte fra systemet. Når deltagerne er på arrangementet, kan de enkelt hente opp programmet på sin telefon.
 2. Bruk frivillige – ikke nøl med å spørre!
  Lag en liste over de tingene du trenger bistand med, og hør om det er noen som har lyst til å hjelpe til, gjerne i bytte mot en billett eller annet. Kanskje finner du også noen som hjelper til uten å få «betalt» i billetter – eksempelvis noen som ønsker å bygge på CV-en sin. Det er dog enkelte jobber du bør overlate til profesjonelle – som arbeid av teknisk karakter, eksempelvis lyd og lyd.
 3. Sponsorer og partnere
  Ved større arrangementer, eller dersom foreningen, bedriften eller skolen arrangerer flere events, er det stor sannsynlighet for at noen ønsker å sponse dere. Enten i form av penger, eller utstyr som behøves. Prøv å finne bedrifter som er relevante for arrangementet ditt, og spør dem om de vil bidra i bytte mot reklame, banner, omtale el.
 4. Catering
  Dersom du skal servere mat på arrangementet, kan det lønne seg å tenke kreativt for å holde utgiftene nede. Et cateringfirma kan bli kostbart, men du kan selv ha enkel servering som brødmat og pålegg, på noen rimelige serveringsfat. Vil du servere varmmat, kan dere lage en stor kjele med gryterett eller lignende. Tenk utenfor boksen!
 5. Forhandle priser
  Ikke vær redd for å forhandle prisen! For en leverandør vil det å få levere til nettopp deg, dersom du avholder flere arrangementer i året, kanskje være en god avtale, og de vil kanskje være villige til å fire litt på prisene for å få dere som kunde. Kanskje dere kan tilby noe tilbake til leverandøren?
 6. Tid er penger – vær nøye når du velger påmeldingssystem

  Ved å velge riktig påmeldingssystem vil du spare tid på å følge opp Excel-lister, VIPPS- og nettbankoverføringer, og du kan være helt sikker på at alle som har meldt seg på, også har betalt.
  Enkel påmelding og betaling kan også føre til at det er enklere å spre billettsalget på nett, slik at flere kan melde seg på.

  Når du skal velge påmeldingssystem, er det noen ting du bør tenke på:

  • Unngå forskuddsbetaling for løsningen– hva skjer dersom arrangementet blir avlyst, eller du ikke får nok deltagere?

  • Hyppig utbetalinger av billettsalget – forsikre deg om at billettinntektene kommer fortløpende, slik at du ikke må ha store utlegg

  • Unngå risiko – bruk en norsk leverandør. Dersom det skulle oppstå problemer, vil du ha langt flere rettigheter som kunde, enn dersom du bruker en utenlandsk aktør

  Vi ønsker deg lykke til med ditt arrangement, og vil samtidig minne om at det er gratis å registrere seg som arrangør hos oss. Klikk her for å å komme i gang.

Legg igjen en kommentar

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Siden 2003 har vi levert online påmeldings- og betalingsløsninger.

Vårt nyhetsbrev

Vær blant de første som hører om våre nye funksjoner og tilbud.

Hjelp?

Sjekk gjerne ut våre supportsider som besvarer det meste man kan lure på.

Copyright © 2021 Betingelser og bruk | Personvern | Cookies