Digital konferanse: Slik hjalp vi til under årets ME-konferanse

Vi var i Stryn og hjalp ME-konferanse 2021, som i år ble gjennomført som en to dager digital konferanse strømmet gjennom Deltager.no Webinarløsning. Vi fikk gleden av å bistå gjennomføringen, hvor foredragsholdere og deltagere samlet seg fra hele verden. I denne artikkelen kan du lese mer om hvilke erfaringer vi gjorde oss.

Me-konferanse Stryn

ME-konferanse Stryn er en ideell organisasjon, drevet gjennom privat engasjement og dugnad. Initiativtaker Agnete Skrede og nærmeste familie har personlig erfaring med ME-sykdom, og ønsker med konferansen og spre kunnskap om temaet til både pårørende, fagpersonell og offentlige instanser.

ME-Konferansen Stryn blir som navnet tilsier, normalt sett gjennomført i vakre Stryn. Årets konferanse måtte derimot avholdes på en ny måte, grunnet restriksjonene. Valget ble derfor en digital konferanse gjennomført i Deltager.no webinarløsning.

2-dagers digital konferanse

Me-konferanse Stryn er en stor konferanse med mange deltagere og foredragsholdere. Årets gjennomføring strakk seg over to dager, med både fagkonferanser og kveldsforedrag. Det var derfor behov for et system som kunne tilrettelegge ulike deltager-grupper og priskategorier ved påmelding. Etter påmelding ble deltagerne fulgt opp med automatisk utsendelse av sikre lenker til de ulike delene. 

For å skape inspirerende innhold over lenger tid, ble en rekke foredragsholdere invitert for å gi deltagerne økt kunnskap om ME-forskning. Foredragsholderne deltok fra både USA, Sverige og Norge. Behovet for et fleksibelt webinar-rom var derfor viktig for å tilrettelegge ulike behov for deling av innhold underveis. Konferansierene forsikret i tillegg for at det var god deltagelse i kommentarfeltet, slik at det ble god diskusjon blant foredragsholderne, som var ekstra inspirerende for oss i kulissene. 

Kjekt å tenke på

Selv om digitale gjennomføringer ikke kan erstatte verdien av fysisk oppmøte og relasjonsbygging, ser vi klare fordeler ved en online eller hybrid gjennomføring. Om du er interessert i å lære mer om dette, anbefaler vi og delta i et av våre gratis webinar, hvor vi blant annet diskuterer webinar og hybrid arrangement. 

Dette bør du vurdere ved en digital gjennomføring:

De fleste deltagere foretrekker en digital påmelding, og spesielt når det kommer til digitale konferanser og webinar. Dette forenkler kjøpsprosessen og gir en ekstra trygghet, da man blir automatisk fulgt opp med ordrebekreftelse etter betaling.

Bruker man Deltager.no webinarløsning i tillegg, så vil deltagerne følges opp med lenke til webinaret automatisk etter påmelding.

De aller fleste har vært igjennom digitale møter i løpet av pandemien. Allikevel kan det være greit og gå igjennom deltagernes tekniske kunnskaper, og undersøke om de vil behøve noen form for veiledning underveis i sendingen. 

I tillegg kan det være greit og kartlegge eventuelle behov til innhold for å undersøke hvilken webinarløsning som passer deg og dine deltagere. Eksempelvis kan break-out-rooms og videodeling være nyttige funksjoner for å bryte opp en lengere sending.

Om du planlegger et større digitalt arrangement som en digital konferanse, så kan det være greit og vurdere ekstra hjelp. Deltager.no kan blant annet hjelpe deg og dine deltagere med tekniske spørsmål underveis i sendingen. Det kan i tillegg være lurt og vurdere hjelp fra konferansier for å skape liv i kommentarfeltet, eller film team om du vil samle foredragsholdere i studio.

Flere deltagere ønsker opptak av gjennomføringen, og vil mest sannsynlig etterspørre dette før og under ditt arrangement. Vi anbefaler deg å legge en strategi for dette i forkant, slik at deltagerne blir informert. Dette kan blant annet spare deg for ekstra mail-oppfølging. Video kan deles igjennom ulike tjenester som eksempelvis Vimeo, eller gratis på YouTube. 

Møt oss på et gratis webinar

Læring gjør mester, også for digitale arrangement. Enten du vurderer en hel-digital gjennomføring eller et hybrid arrangement, så kan det være mye og tenke på og vurdere. For og gi mer informasjon om våre systemer, påmelding og gjennomføring så kan du møte oss på et gratis webinar hvor vi diskuterer hvilke muligheter du har.

Legg igjen en kommentar

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Siden 2003 har vi levert online påmeldings- og betalingsløsninger.

Vårt nyhetsbrev

Vær blant de første som hører om våre nye funksjoner og tilbud.

Hjelp?

Sjekk gjerne ut våre supportsider som besvarer det meste man kan lure på.

Copyright © 2021 Betingelser og bruk | Personvern | Cookies