4 HTML-tips til påmeldingssiden din

I påmeldingssystemet på Deltager.no, kan du velge å bruke HTML-kode i innholds-teksten, for å inkludere elementer på påmeldingssiden som ikke er mulig med vanlig tekst-editor.

I denne bloggposten vil vi dele noen koder som kan være aktuelle å bruke for de aller fleste typer arrangementer.

Hvordan bruker man HTML-editoren?

Under fanen for ‘Innhold’ i påmeldingssystemet, kan du klikke på symbolet med to klammer og skråstrek:

Du kan gjøre dette både før og etter at du har lagt inn teksten du ønsker å ha, men det vil se litt annerledes ut dersom du har tekst fra før:

Her må du bare huske på å plassere koden du skal legge inn før en <p> eller etter en </p>, dersom koden du skal sette inn ikke skal være en del av teksten/midt i teksten. Det letteste vil være å sette inn koden du ønsker nederst, for deretter å skrive videre på den teksten du eventuelt skal ha under det du ønsker å legge inn med HTML. Du kommer tilbake til vanlig tekst-editor ved å klikke på klamme-symbolet igjen.

4 koder du kan ta i bruk på påmeldingssiden

Her finner du 4 ulike koder som alle kan være nyttige på påmeldingssiden din. Bruk av kodene krever ingen tekniske kunnskaper, det eneste du trenger å kunne er å kopiere og lime inn koden som genereres for deg.

Legge inn kart til stedet arrangementet avholdes.
Dette kan være nyttig å benytte uansett hva slags type arrangement du skal ha, for å enkelt vise deltagerne hvor arrangementet holdes. Naviger deg til denne siden: https://maps.google.com, og skriv inn adressen du ønsker å vise på kartet:

Når du har fått opp riktig lokasjon, kan du klikke på ikonet med teksten SHARE. Du får da opp følgende vindu, som automatisk står på ‘Share link’. Klikk på ‘Embed map, og kopier inn teksten i feltet (begynner med <iframe src):

Du kan nå lime denne koden inn i HTML-editoren på Deltager.no, og resultatet vil se slik ut:

Legge inn video fra youtube
Denne funksjonen er perfekt hvis du har en promovideo, eller en video fra tidligere arrangement, som kan friste potensielle deltagere til å melde seg på arrangementet ditt.
Å legge inn en video fra Youtube og lignende video-sider, har omtrent den samme fremgangsmåten som å legge inn kart. Du søker opp (eventuelt laster opp) videoen du ønsker å bruke på www.youtube.com.
Når du har funnet videoen, klikker du på knappen ‘Share’:

Klikk på ‘EMBED’ i vinduet med delingsalternativer, og du vil få opp følgende vindu, hvor du kan gjøre ønskede endringer i innstillinger før du kopierer koden øverst til høyre:

Til slutt limer du inn koden i HTML-editoren, og du skal nå ha videoen på din påmeldingsside, etter du har lagret endringene dine.

Legge inn tabell fra Excel:
Hvis du har data fra Excel eller lignende som du vil presentere på påmeldingssiden din, eksempelvis et program for dagen, kan du enkelt markere og kopiere cellene du ønsker å bruke, og navigere deg inn på denne nettsiden: http://tableizer.journalistopia.com. Her limer du inn cellene, og får en kode som kan limes inn i HTML-editoren:

I bildet ovenfor ser du også hvordan tabellen vil se ut på påmeldingssiden. Du kan selv velge fargen du ønsker til overskriftene.

Dele opp teksten med skillelinje
Noen ganger er det behov for mye tekst på påmeldingssiden, eller kanskje har man tekst som omhandler ulike ting, eksempelvis informasjon om innholdet på arrangementet, og praktisk informasjon som oppmøte og sted. Da kan det være greit å dele opp teksten med en skillelinje, slik at det blir mer lesbart og lettere å skille det ene fra det andre. Å dele opp teksten med en linje er veldig enkelt. Du navigerer deg inn i HTML-editoren, og legger inn <hr> der du ønsker å sette linjen.

Resultatet vil se slik ut:

Du kan legge inn så mange linjer du selv ønsker ved å skrive <hr> flere steder i teksten din.

Vi håper du fant et nyttig tips her som du kan bruke til ditt arrangement, og husk at vi har gratis support alle hverdager mellom 09 – 17 dersom du trenger hjelp til oppsett av ditt arrangement, eller lurer på om Deltager.no passer for dine arrangementer.

Legg igjen en kommentar

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Siden 2003 har vi levert online påmeldings- og betalingsløsninger.

Vårt nyhetsbrev

Vær blant de første som hører om våre nye funksjoner og tilbud.

Hjelp?

Sjekk gjerne ut våre supportsider som besvarer det meste man kan lure på.

Copyright © 2021 Betingelser og bruk | Personvern | Cookies