Slarverennet 2016 – Vårens vakreste eventyr

Fredag 1. april 2016 setter Thomas Aas og Soli Daud seg i bilen med retning Gol. Denne helgen skal de besøke Slarverennet - vårens vakreste eventyr.

Etter tre timer kjøring møter vi Anne-Lise Dokken ved Slarverenns-teltet som er satt opp rett ved Statoil stasjonen i Gol sentrum.

Hva er Slarverennet
Slarverennet er en skitur for jenter (over 18 år) som går i det nydelige høyfjellet fra Hemsedal til Gol. Rennet arrangeres av fem skiglade damer; Randi, Anita, Anne-Lise, Marianne og Elin. Utover disse ildsjelene er det en enorm dugnadsånd i nærområdet som gjør at man kan gjennomføre et slikt arrangement.

Da Slarverennet gjennomførte sitt første arrangement hadde de 50 deltakere – seks år senere står det 2 500 skiglade jenter på startlinjen i Hemsedal.

Suksesshistorie
På spørsmål om hvorfor Slarverennet er blitt så populært kan man trekke paralleller mot at man ønsker fokus på hygge og trivsel i sporet. I løypa er det derfor satt opp flere stopper underveis så deltakerne kan få i seg litt mat og drikke men også en felles pause:

map_slarverennet

Det er derfor ingen tidtaking i dette rennet, som også bistår i å fjerne elementer som konkurranse-, utstyr- og kroppsfokus. Dette er elementer som Slarverennet ønsker å distansere seg vekk fra og som de har vist seg å klare med god margin. Selv om Slarverenns-teltet er stappfullt med gode tilbud fra anerkjente leverandører så er allikevel ikke fokuset på å være best mulig kledd eller ha de dyreste skiene. Man kan trygt si at Slarverennet har funnet en god løsning på dette ved å dele ut like t-skjorter til alle deltakere:

Gruppebilde slarverennet 2016
Hentet med tillatelse fra Slarverennets Facebookside

Man må også trekke frem at arrangørens evne til å snu seg med vinden, er en sentral del for gjennomføringsevnen til ett så stort arrangement. Under årets renn måtte man legge om skiløypa, da det ble stiv kuling og dårlig værforhold over høyfjellet. Det var aldri aktuelt å avlyse arrangement, så takket være en enorm innsats fikk man lagt opp ny løype fra Gravset i Hemsedal og til Oset Høyfjellshotell på Golsfjellet. Og til tross for at mange hadde gledet seg til å gå den vakre skituren over høyfjellet mottar Slarverennet skryt for deres håndtering:

«Da var vårens gøyeste happening over for i år. Takk for oss og hjertelig takk for et fantastisk arrangement og en utrolig arrangementskomite som fikset værproblematikken på en super måte! All kred til dere»
– Kommentar fra Slarverennets Facebook-side

Deltager.no melder seg på
Da Slarverennet tok kontakt med Deltager.no trengte de et system som kunne håndtere påmelding og betaling på en lettvint måte for arrangøren, men også med den sikkerhet at systemet kan håndtere en stor pågang av påmeldinger samtidig.

I 2013 startet påmelding for rennet i 2014, og man mottok da 431 påmeldinger. Videre ble det registrert 1 900 påmeldinger for 2015 og i 2016 har man utrolige 2 500 deltagere. Med dette har Slarverennet passert Ingalåmi, som er Birkebeinerens svar på ett skirenn for jenter.

I starten benyttet Slarverennet kun basisfunksjonaliteten, hvor man i senere år har utvidet dette med ekstra funksjonalitet ved å legge inn ‘Startnummer’ og ‘Adgangskontroll’.

Ved bruk av ‘Startnummer’ tillates arrangøren valget om å automatisk tildele deltakerne startnummer med påmeldingene, eller manuelt i etterkant av påmeldingene. Arrangøren kan også differensiere startnummer basert på klasse. Eksempelvis om man har en egen kategori for herrer og damer og disse igjen skal ha parallelle startnummer.

For innsjekk av deltakere benytter Slarverennet funksjonaliteten ‘Adgangskontroll’. Ved påmelding får deltakeren sin ordrebekreftelse som inneholder en QR- eller strekkode. Denne tas med ved oppmøte i Slarverenns-teltet. Ordrebekreftelsen kan sendes på SMS eller e-post. Når deltakerne ankommer Slarverennet blir de sjekket inn og får utdelt sine startnummer og goodiebags. Med et eget grensesnitt inne på Deltager.no og håndholdte skannere (lånes ut) vil arrangøren hele tiden ha kontroll på innsjekkede og ikke-innsjekkede deltakere. Det finnes også en applikasjon for innsjekking av deltakere.

Av tilbakemeldingene fra arrangøren, ved Anne-Lise Dokken, så har dette fungert etter all forventning med rom for videre utvidelse slik at man får en enda bedre løsning for årene fremover:

Målgang ved Oset Høyfjellshotell
Etter 23 km var det en lettelse i blikket hos de spreke damene når de øynet muligheten for å få tilbake varmen ved leirbål som var klargjort av Slarverennet. Det ble også utdelt gratis drikke og brustabletter og man kunne ikke legge merke til skyene bak smilene til de som stod beredt til å ta tok imot hver enkelt deltaker.

Velfortjent ble deltakerne, etter hvert, transportert tilbake til Gol sentrum og After-ski ved Pers Hotell. Her satte riktignok Deltager.no sine utsendinger snuten mot Oslo, men stemningen så ut til å være på topp basert på videoen som er publisert på Slarverennet sine Facebook-sider.

Vi ser frem til å fortsette samarbeidet med Slarverennet i årene som kommer

Følg med på vår blogg for flere spennende artikler om våre arrangører og deres arrangement så vel som andre spennende temaer

Legg igjen en kommentar

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Siden 2003 har vi levert online påmeldings- og betalingsløsninger.

Vårt nyhetsbrev

Vær blant de første som hører om våre nye funksjoner og tilbud.

Hjelp?

Sjekk gjerne ut våre supportsider som besvarer det meste man kan lure på.

Copyright © 2021 Betingelser og bruk | Personvern | Cookies