Clean your virtual desktop day!

Som arrangør har du mye å holde styr på, spesielt om du ikke har et påmeldingssystem. Vi har sett flere arrangører stå med Excel ark under innsjekk av deltagere, og lange køer. Med denne manuelle jobben kan fort en innboks hope seg opp, og det å finne system i rotet kan være vanskelig med en hektisk hverdag.

Vi har vokst opp med den årlige vårrengjøringen. Vi vet også at dersom man rydder godt en gang, og klarer å holde denne strukturen, vil ting holdes i system. Vi har derimot ikke lært hvordan man skal rydde opp det virtuelle. En rotete pc fører ofte til svekket produktivitet, da det er vanskelig å holde system. Det kan også gi en svakere pc, da full lagringsplass på mobil og pc fører til dårligere hastighet.

Derfor er den tredje mandagen hver oktober –Clean your virtual desktop day!

Denne «høytiden» feirer dagen for å rydde opp i filer! Du tenker kanskje at det er litt spesielt å feire, men system forenkler hverdagen! Invester derfor noen timer til dette en gang i året- og få tilbake produktivitet!

 

Her er vår fremgangsmåte denne dagen:

1. Strukturer mappene dine
Tenk på denne struktureringen som å rydde i et klesskap. Du starter med å skille det som skal henges, det som skal i skuff, og det som skal legges bort for sesongen. På samme måte skiller du det som skal i egne inndelinger og det som kan lagres på sky.

Hvordan du videre skiller – er smak og behag. Fortsett med å systematisere hva du har av filer. Forsøk å finne der du har mange filer- det er her rot kan oppstå. Eksempelvis eier de fleste mange overdeler, og du må mulig bruke flere skuffer. Derfor skiller du ut via tykk- og tynn genser/ kort- og lang ermet osv. På lik måte systematiserer du filene dine – ved å bruke flere mapper. Du kan for eksempel ha 1. /kurs /kunder / type kurs/ – filer.

2. Fil oversikt
Mange har flere filer i en folder. For å forenkle prosessen med å finne nyeste filer kan du navngi ( år.måned.dag ). Dette kan du gjøre på denne måten:

2019.10.18 – Filnavn

2019.10.17- Filnavn

Da vil du alltid ha den seneste filen øverst.

3. Skylagring
Som nevnt i starten rydder vi bort klær vi ikke behøver for sesongen. Det samme bør du gjøre med filer som sjeldent blir brukt. Bruk et sky-lagringssystem som fungerer for deg. Det finnes flere ulike systemer i ulik prisnivåer. Tenk også om systemet kan deles med eventuelle samarbeidspartnere eller kolleger. Sett deretter enn mappestruktur som passer filene du ønsker å plassere. Du kan også duplisere oppsettet du allerede har laget og lime den inn i skyen.

3. Slett
Underveis er det greit å slette alt som ikke blir brukt. Regelen om klær som ikke brukes – har den blitt brukt det siste året- Nei? Kvitt deg med den. Har du ikke brukt filen på et år- og ikke trenger den – plasser den i skyen eller papirkurven.

4. Rydd coockies
Gå inn på nettleseren din og slett coockies og unødvendig sider.

5. Rydd i programmer
Har du dårlig plass på PC’en din burde du også gå igjennom hvilke programmer du ikke behøver. Disse kan stå og gå i bakgrunn og bruke både kapasitet og unødvendig plass.

6. Slett igjen
Når du er ferdig med sletting må du i tillegg slette det som ligger i papirkurven. Det er først da plassen blir ledig. Dette er litt som å legge ting i søppelkassen, – det blir ikke borte før du har gått ut med søppelet, og søppelbilen har hentet det.

 

Vi i Deltager brenner for å tilby gode løsninger som forenkler hverdagen til arrangører. Om du er lei av rotete manuelle systemer kan du sjekke ut siden vår ved å trykke på Deltager.no i menyen. Du kan også følge knappen under.

Legg igjen en kommentar

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Siden 2003 har vi levert online påmeldings- og betalingsløsninger.

Vårt nyhetsbrev

Vær blant de første som hører om våre nye funksjoner og tilbud.

Hjelp?

Sjekk gjerne ut våre supportsider som besvarer det meste man kan lure på.

Copyright © 2021 Betingelser og bruk | Personvern | Cookies