Hvordan være en ansvarlig arrangør under koronarestriksjoner?

Om du planlegger å sette opp et kurs eller arrangement innen kort tid, så er det mye å tenke på for å følge dagens retningslinjer. Fra erfaring kommer kunnskap, og vi har fulgt våre arrangører tett igjennom pandemien. Med dette har vi videreutviklet systemet, slik at du er best mulig rustet for å motta påmelding og betaling så enkelt og forutsigbart som mulig for ditt arrangement.

1. Maksbegrensing

Et av de mest inngripende tiltakene arrangører må planlegge for er maksbegrensning for sine arrangement. Enten i form av å planlegge hvor mange man kan ta imot for å opprettholde én meteren, kohorter eller kurstype.

Med et påmeldingssystem fra Deltager.no kan du enkelt opprette maksbegrensninger til dine arrangement, slik at påmeldingsskjemaet lukkes etter eksempelvis 50 eller 20 påmeldte. Tilsvarende automatikk kan og legges på billettkategori, slik at du kan legge opp dine billettkategorier etter kohorter. Deltageren kan deretter enkelt finne egnet kohort ved påmelding.

2. Tydelige salgsbetingelser

Salgsbetingelser har blitt en hygienefaktor for både deltager og arrangør. Dagens forbrukermønster endret seg noe under de første bølgene – og vi ser i dag deltagere etterspørre salgsbetingelser i forkant av påmelding, dersom dette ikke er tydelig fremvist. Har man ikke tydelige eller for «dårlige» salgsbetingelser kan man risikere at veldig få melder seg på. En gjennomgang av egne salgsbetingelser gjør det i tillegg enklere for deg å håndtere eventuelle endringer- da du allerede har planlagt prosesser. Eksempelvis planlegger mange kommuner å innføre Korona-sertifikat slik at kun de som er fullvaksinerte kan delta på bestemte kurs eller arrangement som samler mange mennesker. Dette kan da være en betingelse for påmelding og en egen bekreftelse de må huke av i påmeldingsskjemaet

3. Ulike betalingsalternativer

Med Deltager.no får du mulighet til å benytte flere gode betalingsfunksjonaliteter, som gir deg og dine deltagere mer fleksibilitet. Flere venter med påmeldinger til sitt arrangement da man er usikker på om man må refundere billettinntektene. Som arrangør betyr det at man ikke får like god oversikt i forkant av et arrangement, og vi vil heller anbefale deg å benytte ulike betalingsalternativer for å ivareta forutsigbarhet underveis:

Utsette betaling med «Godkjenne ordre»

Dersom du ikke skal avholde ditt arrangement før om noen måneder, men ønsker å motta påmeldinger i god tid – kan «godkjenne ordre» funksjonaliteten kanskje passe deg.

Denne lar deltageren melde seg på til ditt arrangement og fylle ut påmeldingsskjema med tilhørende prisinformasjon, uten å gjennomføre betaling. Denne aktiveres på tidspunktet du ønsker, ved å sende ut en automatisk generert e-post med tilhørende betalingslenke til hver deltager. Som arrangør kan du holde oversikt over de påmeldte og planlegge arrangementet i god tid uten å bekymre deg over eventuelle refusjoner.

Delbetaling

Et annet betalingsalternativ er delbetaling eller depositumsbetaling. Her legger du som arrangør opp til et betalingsløp, hvor deltageren eksempelvis betaler 20% av påmeldingsavgiften ved påmelding. Dette kan være en sum for å knytte betalingsløpet til kortet, men det kan og være summen du må ha for å sikre egne leveranser (eksempelvis depositumsbetaling for lokale). Heretter trekkes resterende sum nærmere gjennomføring automatisk fra kortet som ble brukt ved påmelding.

Dette er en betalingsmetode som både sikrer deg forutsigbarhet, og deltageren trygghet.

4. Webinar / "Hybrid"-arrangement

Ønsker du å tilrettelegge for et større foredrag, kurs eller arrangement, hvor deltagere deltar fra ulike lokasjoner så kan et webinar eller hybrid arrangement være et godt alternativ. Dette vil gi både deg og dine deltagere økt fleksibilitet og ikke minst forutsigbarhet. Digitale arrangement har i tillegg vist seg være svært lønnsomt.

Igjennom pandemien har vi bistått arrangører med å sette opp både påmelding og betaling til webinar gjennom tredjepartsløsninger som Zoom, i tillegg til gjennomføring i vår egne løsning. Med Deltager Webinarløsning innhenter du enkelt påmelding og betaling til ditt webinar- eller hybrid arrangement, og deltagerne mottar direkte sikker lenke for digital gjennomføring direkte på e-post.

Legg igjen en kommentar

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Siden 2003 har vi levert online påmeldings- og betalingsløsninger.

Vårt nyhetsbrev

Vær blant de første som hører om våre nye funksjoner og tilbud.

Hjelp?

Sjekk gjerne ut våre supportsider som besvarer det meste man kan lure på.

Copyright © 2021 Betingelser og bruk | Personvern | Cookies