Sett opp webinar – del 2

Forrige uke diskuterte vi ulike webinar-løsninger, som kan passe de fleste arrangører. Denne uken vil vi ta for oss ulike gratis-løsninger, og kaster igjen lys på hvordan du kan drive dine arrangement på en ny måte.

Ønsker du å gjennomføre dine planlagte arrangement fremover, er du mest sannsynlig nødt til å gjennomføre disse på nett. Vi har tidligere publisert “Fra avlyst til gjennomført“, som viser hvordan Cathrine Lie Strand fra ‘Potensialbygger’ måtte omstille seg pga. Koronaviruset. Cathrine opplevde utfordringen som positiv, og planlegger flere kurs via webinar og live-stream. Kanskje hun til og med når enda flere i Norge, når disse gjennomføres over nett.

I vår webinar-guide, har vi diskutert hvordan du kommer i gang med webinar. Vi har også tatt frem ulike betalte løsninger, med tilhørende fremgangsmåte. 

Vi har derfor nå skrevet om noen alternative gratis-løsninger dersom du kun trenger en enkel løsning med video og chat-funksjon.

Facebook Live

De fleste kjenner til Facebook, og bruker dette daglig. Men ikke alle kjenner til at Facebook gir deg mulighet til å publisere live-video, hvor du kan snakke med publikumet samtidig som du spiller inn, på lik linje med tradisjonelle webinarløsninger.

Facebook live, gjør det mulig å streame live video, samtidig som du og andre deltagere kan diskutere med hverandre. Kort oppsummert kan dette være en svært nyttig tjeneste for deg som driver med kurs. Allikevel vil du støte på noen utfordringer med dette tilbudet:

  • Du får ingen privat visning / privat link til videoeen
  • Du kan ikke velge hvem som får sett innholdet og ikke

Dette er to ganske essensielle punkter, særlig når du driver profesjonelle arrangementer.

I denne artikkelen viser vi hvordan du du kombinerer påmelding og betaling via Deltager.no og hvordan du oppretter en privat live-video med Facebook. 

Repeterende kurs

Flere av våre arrangører setter opp repeterende kurs: dvs. samme kurs som holdes flere ganger. Eller kurs som avholdes over en gitt periode, eksempelvis yoga-kurs over x-antall uker. Dersom du avholder slike arrangement, kan du vurdere gjennomføring over grupper på Facebook. Da kan du bygge opp en tilhørighet som man ofte søker ved faste treningskurs. 

Som arrangør vil du derfor både tilby tilhørighet og faste gjøremål, på en ellers usikker tid. På Deltager.no kan vi se at denne strategien viser seg og bli godt tatt i mot med mange påmeldte. 

Jitsi

Jitsi er en enkel, men solid plattform for deg som ønsker enkle funksjoner til å gjennomføre en video-konferanse. Jitsi er utviklet som en åpen plattform, og på veldedighet. Det innebærer at et samfunn av utviklere har gått sammen for å lage løsningen, uten at det skal kommersialiseres. 

Jitsi er derfor helt gratis, der du blant annet kan ta opp og sende video live, og chatte med deltagerne.

I denne artikkelen skal vi vise deg hvordan du kombinerer påmelding og betaling via Deltager.no og oppsett av webinar og invitasjoner via Jitsi:

Dersom du skal holde et mindre webinar (maks 10 personer) er Google Hangouts en fin løsning. Her kan du chatte og se de andre deltagerne gjennom video. Skal du for eksempel holde et hobbykurs, der det er viktig å se de andre deltagerne, tilrettelegger denne løsningen for det.

En annen fordel med Google Hangouts er at alle vet hva Google er, og at tjenestene er til å stole på. Dette vil mulig oppfattes som en fordel for dine Deltagere. 

I denne artikkelen skal vi vise deg hvordan du kombinerer påmelding og betaling via Deltager.no og oppsett av webinar og invitasjoner via Google Hangouts:

Kom igang

Som du sikkert allerede har fått med deg – det er mange løsninger for webinar. Enten du ønsker å betale litt for ekstra funksjoner, eller å gjøre det selv uten å betale. Vi anbefaler deg å sette deg inn i det du trenger, for å tilby et godt webinar og undersøke ulike leverandører.

Legg igjen en kommentar

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Siden 2003 har vi levert online påmeldings- og betalingsløsninger.

Vårt nyhetsbrev

Vær blant de første som hører om våre nye funksjoner og tilbud.

Hjelp?

Sjekk gjerne ut våre supportsider som besvarer det meste man kan lure på.

Copyright © 2021 Betingelser og bruk | Personvern | Cookies