Tips til din sommerleir eller sommeraktivitet #3

Sommerleir har i lang tid vært sommerens høydepunkt for mange barn og unge, en fantastisk mulighet til å lære nye ting, stifte nye bekjentskap og være sammen med gamle og nye venner.
Ungdom på brygge

Det finnes et mylder av sommerleire, relatert til alt fra idrett, kunst, religion eller politikk, for alle ulike aldre og med ulik varighet. Vi gir deg noen tips som kan sørge for å ta nettopp din sommerleir eller -skole til nye høyder! I dette innlegget gir vi deg tre tips til kommunikasjon som kan føre til en bedre opplevelse både for de som har sendt sine unge håpefulle på leir, og barna.

Du finner innlegget #1 i denne bloggserien, her, og #2 her.

God kommunikasjon – før, under og etter

Særlig for foreldre som skal sende barna på sommerskole eller sommerleir for første gang, vil det medføre en enorm trygghet å føle at de har nok informasjon og at kommunikasjonsveiene er frie. Du gjør det enklere for både deg selv, foreldre og deltagere ved å sørge for god informasjonsflyt hele veien fra påmelding til avslutning. Noe informasjon er selvsagt, mens annen informasjon kan tilbys som en ekstra service.

Før sommerleiren

Et godt eksempel på kommunikasjon før sommerleiren, er å jevnlig sende ut spennende informasjon om hva som skal skje på leiren til deltagere, mens du (litt avhengig av aldersgruppe leiren din retter seg mot) sender praktisk informasjon og tips til foreldrene – eksempelvis en pakke-liste med ting som mange kanskje glemmer å sende med. Du som leiransvarlig kjenner overnattingsstedet og forholdene der – men det gjør kanskje ikke foreldrene, og vil helt sikkert sette pris på tips om spesielle ting man bør pakke med tanke på lokasjon, årstid, aktiviteter etc.

Under sommerleiren

Særlig for foreldre som sender barna på sommerskole eller sommerleir for første gang, kan det være en nervepirrende opplevelse. I løpet av leiren finnes det nok ingen foreldre som ikke vil bli glad for å få tilsendt ‘nyhetsbrev’ med jevne mellomrom. Sørg på forhånd for at du har innhentet tillatelse til å ta bilder til utsendelsene dine, så kan du skape morsomme nyhetsbrev som både vil være fin informasjon til foreldre, og minner å se tilbake på for deltagerne.

Etter sommerleiren

Du som arrangør ønsker helt sikkert at dine deltagere skal komme tilbake året etter, eller på andre leire du tilbyr ila. året. Da gjør du klokt i å opprettholde kommunikasjonen også etter leiren! Det kan være alt fra nyhetsbrev om fremtidige arrangementer, egne rabattkoder til tidligere deltagere, eller tips til hvordan de kan vedlikeholde eventuell ny kunnskap eller ferdigheter etter leiren eller skolen.

I tillegg til denne blogg-serien, ønsker vi også være en ressurs for de mange frivillige og organisasjoner og bedrifter som legger ned hardt arbeid i å skape gode opplevelser for barn og ungdom.

Derfor frigjør vi funksjonalitet som forenkler administrasjonen rundt sommerleir og sommerskoler, uten ekstra kostnad til deg som arrangerer denne typen arrangementer.

Finn ut mer her

Legg igjen en kommentar

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Siden 2003 har vi levert online påmeldings- og betalingsløsninger.

Vårt nyhetsbrev

Vær blant de første som hører om våre nye funksjoner og tilbud.

Hjelp?

Sjekk gjerne ut våre supportsider som besvarer det meste man kan lure på.

Copyright © 2021 Betingelser og bruk | Personvern | Cookies